Oplev sol, strand og tiki-taka

Oplev sol, strand og tiki-taka

Oplev sol, strand og tiki-taka

Camp Nou er Europas største fodboldstadion. Det er det, fordi det kan samle tæt på 100.000 energiske mennesker. Selv om stadionet har en enorm størrelse, så kan det stadig være svært at anskaffe sig en billet til FC Barcelonas hjemmebane.

Den spanske klub, FC Barcelona, der har hjemme i det selvstændighedskæmpende Catalonien, har en årelang historie bag sig, og blev dannet i 1899 af engelske, schweiziske og spanske fodboldspillere. Siden sin opstart har den vundet utallige titler, heriblandt 12 europæiske trofæer – hvoraf den sidste indtraf i (????), og 83 vundne titler, hvis man tæller samtlige titler med. I takt med den voksende succes er også fanbasen vokset, og klubben er et hit både lokalt, men så sandeligt også globalt. Det gør Camp Nou til et af de mest eftertragtede fodboldstadions i hele verden. Succesen har også gjort FC Barcelona til den anden rigeste fodboldklub i verden med en årlig omsætning på 613 millioner dollars.

Klubben har mange kælenavne, og blandt de lokale indbyggere i Barcelona bliver klubben kaldt Barca, Blaugrana og mange flere. Den spanske fodboldklub har mange fanklubber rundt omkring i verden, og der findes da også en af slagsen i Danmark.

Klubbens nuværende træner hedder Luis Enrique og han har formået at holde ligarivalerne fra Real- og Atletico Madrid væk fra fadet de seneste par år.

Med enkeltstående fodbold og glimrende tiki-taka spil er FC Barcelona en fornøjelse at se uanset hvem man spiller mod. Dog er de enkelte derbys mod den spanske kongeklub Real Madrid et stykke for sig selv, og slagsopgøret har også en titel – ”El Clasico” – eller på dansk, ”Klassikeren”. Disse opgør er enormt eftertragtede, og det kan forekomme svært at finde en billet til lige netop disse kampe.

Klubben har i sin levetid rummet over mange forskellige personligheder, blandt andet danske Michael Laudrup. Men nu om dage er den flerdobbelte Ballon d’Or-vinder, den argentinske troldmand, Lionel Messi, den berømteste af de spillere, der har sin daglige gang i den traditionsrige klub. Hvis du også nyder at se godt forsvarsspil, så er spanske Gerard Piqué en spiller, du ikke må gå glip af.

camp nou

mere end en klub

Camp Nou

FC Barcelonas stadion, Camp Nou, er virkelig et stykke for sig selv. Med sin imponerende størrelse, kan man ikke undgå, at blive chokeret, når man bevæger sig ind på det traditionsrige og meget smukke stadion. Inden spillerne løber på banen kan de bede i den dertil indrettede kirke, som ikke befinder sig langt væk fra omklædningsrummene.

Før i tiden – under Francos styre – blev Camp Nou brugt til at kommunikere catalanske meddelelser og selvstændighedserklæringer, da disse var forbudt i den almene offentlighed. Derfor har FC Barcelona altid fungeret som et slags værested for de cataloniere, der gerne ser et selvstændigt og uafhængigt land. Catalonien har altid kæmpet en kamp for selvstændighed, og dette så man under general Francos styre som noget, der skulle nedbrydes mest muligt. Magten skulle centraliseres i Madrid, så der var ikke plads til uafhængighedskrige i hverken Catalonien eller Baskerlandet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *