Kan det virkelig passe at mit guld er guld værd?

Kan det virkelig passe at mit guld er guld værd?

Kan det virkelig passe at mit guld er guld værd?

Ja, det kan det godt. For guldprisen følger de økonomiske konjunkturer og derfor er det forholdsvist nemt at forudsige, hvornår guldpriserne topper. For når krisen kradser, så sikrer folk deres penge i ægte guld. Det betyder også, at guldprisen er en direkte indikator for, hvor godt verdensøkonomien har det.

I århundreder har det været god kutyme at sikre sine værdier ved at ”veksle dem til guld”. Guldprisen har man altid kunnet regne med. Så når verden var usikker og så ud til at kunne gå helt af lave, så købte rigmændene alt det guld op, de kunne komme i nærheden af.

guldpriser

Derfor er guldpriserne altid steget, så snart der bare var det mindste optræk til en finansiel krise eller omfattende uro i verden og sådan er det den dag i dag.

Finanskrisen fik guldprisen til at toppe

Senest kunne man se det under finanskrisen i slutningen af nullerne og starten af 10’erne. Her drønede guldprisen i vejret til hidtil usete højder. For alle ville sikre deres penge ved at købe guld for dem.

Siden har guldprisen holdt sig på et ekstraordinært højt niveau, selv om den ikke er helt så høj i dag, som den var, da finanskrisen var på sit højeste. Men det er stadig den højeste guld pris, der er set i mange år, og det mindste terrorangreb eller en dårlig dag på verdens børser sender prisen på guld i højden i dagene efter.

Gælder til dels også for sølv

Den samme tendens gælder til dels også for sølv. Det har dog altid stået i skyggen af guld og derfor er udsvingene ikke nær så kraftige. Men generelt er sølvpriserne på et meget højere niveau nu end de var for bare 10 år siden lige inden finanskrisen satte ind.

Få guld for dit guld når det ser sortest ud

Så har du gammelt guld og sølv liggende i skuffen, er det nu, du kan få mest for det. Har du rigtigt meget, kan det ligefrem betale sig at følge med i verdenssituationen inden for både økonomi og politik. Så snart der er optræk til krise eller der kommer krigeriske eller faretruende udmeldinger fra verdens ledere, stiger guldprisen og prisen på sølv. Det er der, du bør være klar til at gå i aktion.

En god ide er at følge de aktuelle guldpriser hos nogle af de store opkøbere af guld, f.eks. Sero Guld eller en af de mange andre opkøbere.

Så snart verdensøkonomien eller -situationen ser ud til at udvikle sig i en negativ retning, kan du se udsvinget i guld- og sølvpriserne på opkøbernes hjemmeside. Ser krisesituationen ud til at trække ud, kan du godt trække den et par dage. Men ellers skal du sørge for at slå til så hurtigt som muligt, inden priserne falder igen.

Du skal ikke vente for længe

Fortsætter den finansielle situation med at stabilisere sig og bedres og kan vi få skabt mere fredelige tilstande i nogle af verdens urocentre, går der ikke længe før guldprisen begynder at falde i takt med, at alverdens rigmænd får appetit på nye investeringer.

Så det er nu, du for alvor kan tjene guldet på dit gamle guld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *