Fodboldrejsen enhver fodboldfan vil give sin ene arm for

Fodboldrejsen enhver fodboldfan vil give sin ene arm for

Fodboldrejsen enhver fodboldfan vil give sin ene arm for

Kan det virkelig passe, at folk nærmest vil gøre hvad som helst for en fodboldrejse. Tilsyneladende, hvis man kan tro det lille rundspørge, vi lavede en tilfældig efterårsdag i København.

Efterårets farver træder så småt igennem i løvet på træerne og de tykke trøjer og jakkerne er kommet ud af garderoben. Det kan vi se, som vi står her på Strøget i København en helt almindelig efterårsdag og forsøger at spotte mænd i forskellige sociale lag, for at stille dem et spørgsmål, der længe har spøgt på vores liste over ting, vi gerne ville undersøge: Vil du give hvad som helst for en fodboldrejse til din europæiske favoritklub.

Fodboldtosset funktionær

Den første der vækker vores opmærksomhed, er en rigtig stilfuld herre midt i 40’erne i et nydeligt mørkt jakkesæt. Han ligner en bankfunktionær eller mellemleder hos et firma med en striks dresscode. Han kommer adstadigt spadserende midt på Strøget og forsøger hele tiden at undgå klikkerne af teenagere og turister, der går allevegne.

– Undskyld mig, spøger vi manden. Vi kommer fra en hjemmeside, der hedder kandetvirkeligpasse.dk og er ude for at høre mænd, om det er rigtigt, at de ville give hvad som helst for at komme på en fodboldrejse.

Manden standser venligt op og ved ordet fodbold kan vi se, der sker et eller andet med hele hans attitude. Han løsner op og bliver mindre formel og mere drenget på en eller anden måde.

– Om jeg ville give hvad som helst? Ja, jeg ville næsten give min ene arm for en fodboldrejse til Manchester og se dem spille på Old Trafford – og allerhelst hvis jeg kunne få plads på North Stand, der hvor de har den rigtig fede business lounge. Min chef var der engang – inviteret selvfølgelig og han snakkede ikke om andet i flere måneder efter. Så jo, den er god nok, det ville jer virkelig gerne. Ja, fodboldrejser er rigtig fede.

Jeg behøver ikke rejse længere end til Brøndby

Vi takker og går lidt videre ned mod Storkespringvandet. Her går der en ung mand i en kommunal uniform og samler skrald op på gaden. Vi stiller ham samme spørgsmål.  Der går lidt, før han svarer – han kigger sig lige lidt rundt først.

– Ja, altså ikk’ for noget, vel – men jeg skal ikke tage meget længere væk end til Brøndby. De er bare de bedste. Jeg skal sgu ikke til England og have tæsk. Det klarer de fint ude i Brøndby, griner gutten og trækker videre med sin trillebør.

En tur til Madrid ville være stort

Dagens næste interviewoffer er en gut i 30’erne, der er på vej ned mod Nørregade. Han ligner en, der skal ind på universitetet.

– Altså I mener fodboldrejser, siger han. Jo, altså en tur til Madrid og en fed plads på Real Madrids stadion kunne jeg da nok godt ofre noget for. Men næppe nogen legemsdele… Men et par måneder på havregrød og fuld SU-lån kunne jeg da godt sætte ind på det. Kan jeg vinde en rejse ved at svare?

Efter vores lille og meget lidt statistisk valide rundspørge må vi således konkludere, at den er god nok: Ægte fodboldfans vil gerne give hvad som helst for en fodboldrejse – også selv om den kun går til et lag tæsk i Brøndby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *