Arbejdsglæde kommer ikke uden forandringer

Arbejdsglæde kommer ikke uden forandringer

Manglende arbejdsglæde er desværre en byrde, som en alt for stor del af den danske arbejdsstyrke render rundt og bærer på, og har utrolig svært ved at komme af med igen, når den først er dukket op.

Det er ikke alle, der er lige begejstrede for deres arbejde. Sådan er det nu engang bare. Men selvom landet ligger sådan, at alle ikke kan være lige glade for deres arbejde, så er der heldigvis også utrolig mange danskere, der render rundt og stråler som en skinnende sol af arbejdsglæde.

Disse personers glæde og lyst til deres arbejde er noget, som man virkelig ville ønske var en epidemi. Den kan være enormt smitsom. Desværre kan man ikke ligefrem rende rundt og smitte andre med sin arbejdsglæde, for hvis du er en af dem, der lider af mangel på arbejdsglæde, vil du bestemt ikke opfatte det som smittende, men nærmere irriterende. For dig skal der forandringer til, før du genfinder arbejdsglæden.

ArbejdsglædeMåske er du ligefrem flove over, at mangle arbejdsglæde. Men mangel på arbejdsglæde er ikke noget, du skal være flov over. Det er en ’’sygdom’’ som mange bærer rundt på, men det er heldigvis ikke en uhelbredelig sygdom. Der findes nemlig en kur mod manglen på arbejdsglæde.

Kuren bunder primært i forandringer. Forandringer er, som mange nok lige umiddelbart tænker, et forholdsvis bredt begreb. Dette er også ganske korrekt. Men det gør ikke nødvendigvis kuren sværere at udføre og komme igennem. Tværtimod! Idet kuren netop er så bred, som den er, er det rent faktisk bare lettere at overskue.

Forandringer, der fryder

Forandringer er som sagt vejen til arbejdsglæde. Men dermed ikke sagt, at du skal ændre på dig selv, ændre på din personlighed, ændre på dit udseende eller lignende.

I virkeligheden skal du faktisk bare tage udgangspunkt i de forandringer, der vil forbedredin lyst til at gå på arbejde. Det kan blandt andet være sådan noget som at opbygge et bedre forhold til dine kollegaer. Dem, der har gode kollegaer kan med garanti skrive under på, at et venskabeligt bånd til kollagerne er den mest betydningsfulde eliksir, når man taler om arbejdsglæde.

Et nyt liv med masser af arbejdsglæde

Tag selv affære og opsøg dine kollegaer. Fokuser på ikke bare at være deres kollega, men forsøg at være deres ven. Start lidt mere personlige samtaler med dem i frokostpauserne og foreslå, at I kan drikke en fyraftensøl sammen efter arbejde den kommende fredag. Alle de småting, som du i hverdagen slet ikke tænker over, er dem der rent faktisk spiller ind, når du skal skabe et godt forhold til dine kollegaer.
Et godt forhold til kollegaerne er en af de mest stabile og direkte veje til arbejdsglæde. Vi er mennesker og den menneskelige race er socialt anlagt. Vi har behov for sociale forhold og sociale aktiviteter og derfor betyder vores sociale liv mere for os, end vi går og tænker over. Og det er derfor uden tvivl et af de første steder, du skal sætte ind med forandringer, hvis du ønsker at være en af de danskere, der skinner og stråler af ren arbejdsglæde.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *